انواع پرینتر و کارتریج G&B

درباره پرینترها و کارتریج ها بیشتر بدانید

انواع پرینتر و کارتریج G&B

درباره پرینترها و کارتریج ها بیشتر بدانید

معرفی انواع پرینترها و نحوه خرید اونها یکی از مهمترین چالش های مشتریان این محصولات است. در اینجا مشخصات مختلف پرینترها رو با هم بررسی میکنیم.

  • ۰
  • ۰

نکته مهمی که در خرید پرینتر باید مورد توجه قرار داد، نوع مواد مصرفی آنهاست. زیرا در صورت نامرغوب بودن، می‌تواند شما را متحمل هزینه‌ها و خسارات فراوانی کند. به این مواد مصرفی در پرینترهای جوهرافشان، جوهر و در پرینترهای لیزری پودر و یا تونر گفته می‌شود. مخزنی که تونر یا جوهر درون آن قرار می‌گیرند، کارتریج نامیده می‌شود که در ادامه به طور کامل به معرفی آن می‌پردازیم.


کارتریج پرینترها همانند خود دستگاه پرینتر دو نوع هستند. کارتریج لیزری یا تونر که برای دستگاه های پرینتر و کپی لیزری استفاده می شوند و دیگری جوهر افشان که برای دستگاه های پرینتر جوهر افشان مصرف دارند.

در ساده ترین حالت می توان تفاوت این دو نوع را بدین صورت توضیح داد که نوع تونر از پودر تونر برای چاپ استفاده می کند. به این صورت که پودر را با توجه به اشکال متن و تصویر با دقت تمام روی کاغذ ذوب می کند. نوع جوهر افشان اما بصورت مایع بوده و اشکال متن و عکس شما را بصورت قطرات مایع بسیار ریز روی کاغذ شما می پاشد. دستگاه کپی نیز همانند پرینتر لیزری عمل می کند با این تفاوت که مقدار پودر تونر آن بیشتر است.


کارتریج چگونه کار می کند؟
تا به اینجا کارتریج را به دو دسته جوهری و لیزری تقسیم کردیم، حال به پاسخ پرسش کارتریج چگونه کار می‌کند می‌پردازیم. کارتریج جوهری یا جوهرافشان، فرایند چاپ را به وسیله ترکیب جوهر‌‌های مشکی و رنگی و سوزن‌های نازلی که روی هد پرینتر قرار دارند انجام می‌دهد.
در این پرینتر‌ها کارتریج از طریق سوزن نازل، به صورت قطرات بسیار ریز روی کاغذ می‌آید و به صورت پاششی عمل می‌کند و در واقع سیستم چاپ ترمال یا پیزو است. در سیستم ترمال جوهر ایجاد شده روی صفحه بر اثر حرارت ایجاد می‌شود، مانند کارکرد پرینترهای اچ پی.
سیستم پیزو حرارتی نیست و جوهر ایجاد شده در این سیستم الکتریکی یا لرزشی است، مانند کارکرد پرینتر‌ اپسون. در پرینتر لیزری کارتریج مغناطیسی کار می‌کند. پس از اینکه درام کارتریج به وسیله لیزر باردار شد و تونر را جذب کرد، کاغذ با رد شدن از روی درام در حال چرخش، تونر داغ شده را به خود جذب کرده و طی یک سری عملیات مکانیکی عمل چاپ صورت می‌گیرد.

کارتریج های لیزری:


۱-مواد مصرفی کارتریج‌های لیزری به صورت پودری بوده و جنس ساختاری که دارد، بر حسب کمپانی سازنده کارتریج متفاوت است.
۲-در پرینتر لیزری، پودر برای ثبات روی کاغذ نیاز به گرما و حرارت دارد.
۳-کارتریج لیزری به نسبت کارتریج جوهری از طول عمر و ظرفیت بیشتری برخوردار است. کارتریج جوهری را نباید در معرض نور آفتاب و در مکان‌هایی گرم قرار داد.
۴-پرینتر‌های لیزری از سرعا چاپ بسیار بالایی برخودار هستند.
۵-کارتریج لیزری قابل شارژ است.

پرینتر‌های لیزری بر حسب نوع کارتریج به دو دسته پرینتر رنگی و پرینتر تک رنگ تقسیم می‌شوند. پرینتر‌های تک رنگ، تنها از کارتریج مشکی استفاده می‌کنند، این در حالیست که پرینتر‌های رنگی لیزری، چهار رنگ اصلی را به کار می‌برند.

قطعات کارتریج لیزری
کارتریج های لیزری از قطعات مختلفی تشکیل شده‌اند که به شرح زیر است:

  • درام کارتریج
  • مگنت کارتریج
  • بلید کارتریج
  • فوم رول کارتریج
  • چیپست کارتریج و …


برای خرید کارتریج باید به چه نکاتی توجه کنیم؟
اگر قصد خرید پرینتر دارید، قبل از هرچیز باید به نوع جوهر کارتریج آن توجه داشته باشید. چرا که با دانستن نکاتی در مورد کارتریج پرینتر مورد نظر، می‌توانید بهترین انتخاب را داشته و در بسیاری از هزینه‌ها صرفه جویی کنید.
اگر پرینتر شما قابلیت چاپ اسناد سیاه و سفید دارد، بهتر است از جوهر سیاه رنگ استفاده کنید. چرا که با این کار، در مصرف کارتریج رنگی و سایر هزینه‌های مربوط به کارتریج صرفه جویی خواهید کرد.
 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی